Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2015

У Городоцькому районі судитимуть голову села, який «допоміг» своїм друзям незаконно отримати майже 100 тис. грн. соціальної допомоги

    Прокуратурою Городоцького району скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього сільського голови за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем (ч.1 ст.364 КК України) та службовому підробленні (ч.1 ст.366 КК України).
    Як встановило досудове розслідування, яке здійснював райвідділ міліції, сільський голова на прохання двох своїх друзів-односельців підробив довідки про те, що вони нібито доглядали за місцевими престарілими.
    «У подальшому на підставі сфальшованих документів сім’ї цих осіб одержали з бюджету компенсацію по догляду за престарілими та  соціальну допомогу як малозабезпечені», - зазначив прокурор району Сергій Стецюк.
    Загальна сума незаконно нарахованих соцвиплат склала понад  94 тисячі гривень і буде стягнута із вказаних громадян в процесі притягнення їх до кримінальної відповідальності. Матеріали щодо них виділені в окреме кримінальне провадження за ознаками вчинення шахрайства та використання завідомо підробленого документа.
    Під час розслідування сесія сільради звільнила обвинуваченого сільського голову із посади за його ж заявою.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2419