Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2015

Прокуратура Хмельниччини передала до суду обвинувальний акт стосовно керівника підрозділу Держземагентства про одержання 6 000 дол. США неправомірної вигоди

    Прокуратурою Хмельницької області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт щодо начальника одного з районних відділів Держземагентства, котрого у травні цього року слідчим відділом прокуратури області спільно зі співробітниками управління СБУ в області викрито у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.
    Встановлено, що до цього посадовця звернулась зацікавлена особа з проханням посприяти у виготовленні документів про надання в оренду земельної ділянки сільгосппризначення площею 70 га для ведення фермерського господарства. Керівник підрозділу Держземагентства погодився допомогти лише за умови передачі йому за такі «послуги» 14 тисяч доларів США.
    Під час одержання частини коштів із обумовленої суми - 6 000 доларів США начальника відділу Держземагентства було затримано правоохоронцями, предмет хабара вилучено.
    Прокуратурою області йому інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у великому розмірі), санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.
    Обвинуваченого звільнено з посади.
    Судом йому обрано запобіжний захід у виді застави в розмірі 95 тисяч гривень.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2116