Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2015

Прокуратура наполягатиме на реальному покаранні колишніх міліціонерів, винних у вчиненні низки злочинів

    Вироком Хмельницького міськрайонного суду від 1 липня двох колишніх співробітників одного з підрозділів Хмельницького міськвідділу міліції визнано винними у вчиненні п’яти кримінальних правопорушень: ч. 2 ст. 186 (грабіж, вчинений групою осіб), ч. 1 ст. 365 (перевищення влади), ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством), ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), ст. 386 (незаконний вплив на свідка) КК України.
    Нагадаємо, досудовим слідством, яке здійснювала прокуратура Хмельницької області, встановлено, що у квітні минулого року двоє дільничних інспекторів, під приводом охорони майна приміщення кафе-бару на вул. Проспект Миру, де правоохоронцями були виявлені гральні автомати, відкрито викрали із закладу побутову техніку на суму майже 6500 гривень. У присутності свідка, який не знав про злочинні наміри дільничних, вивезли пограбоване і сховали у гаражі.
    Надалі з метою уникнення кримінальної відповідальності за скоєне та тиску на свідка зазначені міліціонери неодноразово погрожували йому вбивством за показання проти них у прокуратурі, завдали побоїв.
    Під час судового розгляду кримінального провадження державним обвинувачем повністю доведено вчинення правоохоронцями інкримінованих злочинів. Засуджені свою вину визнали та щиро розкаялись.
    За вироком суду їм призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 6 місяців з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки.
    Водночас, судом їх звільнено від відбування основного покарання з іспитовим строком 3 роки та змінено запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання.
    У зв’язку з невідповідністю призначеного судом покарання ступеню тяжкості злочину та особам обвинувачених через його м’якість, неправильним застосуванням закону про кримінальну відповідальність прокуратурою області готується апеляційна скарга на вказаний вирок суду.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2174