Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2015

Вісім років позбавлення волі - за збитих на смерть пішоходів і залишення їх у небезпеці

    Набрав законної сили вирок Хмельницького міськрайонного суду стосовно 53-річного безробітного жителя с.Педоси Хмельницького району, визнаного винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч.3 ст.286 КК України), та залишення в небезпеці осіб (ч.1 ст.135 КК України).
    Як повідомив державний обвинувач Сергій Зварич, дорожньо-транспортна пригода сталася у листопаді минулого року. Засуджений, керуючи у стані сильного алкогольного сп’яніння автомобілем родича «ВАЗ 21063», без посвідчення водія, допустив наїзд на двох пішоходів, котрі йшли по узбіччю дороги. Після скоєного винний намагався втекти, однак свідомий водій іншого автомобіля, який став свідком пригоди, наздогнав його, забрав ключі від авто та викликав швидку і правоохоронців.
    Унаслідок ДТП один із пішоходів помер на місці, другий – у реанімаційному відділенні обласної лікарні.
    За вироком суду правопорушнику призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі  з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Крім того, на користь потерпілих з винного стягнуто близько 150 тисяч гривень матеріальної і моральної шкоди, завданої злочином.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2435