Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2015

Колишнього працівника УДАІ в Хмельницькій області судитимуть за 7000 грн хабара

    Прокуратурою Хмельницької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо інспектора з адмінпрактики відділення ДАІ одного з районів Хмельниччини.
    Встановлено, що міліціонер вимагав 7000 гривень у водія, стосовно якого працівниками Державтоінспекції було складено протокол про вчинення ним адміністративного правопорушення за керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння (ст.130 КУпАП).
    Після того, як інспектор ДАІ отримав цей протокол для розгляду, він,  маючи на меті одержати неправомірну вигоду, погрожував водієві, що в разі несплати коштів його буде позбавлено права керування транспортним засобом.
    Під час одержання обумовленої суми біля приміщення відділення Державтоінспекції вимагача було затримано слідчими прокуратури області спільно зі співробітниками відділу внутрішньої безпеки в області ДВБ МВС України.
    Обвинувальний акт щодо правоохоронця за ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням) спрямовано до суду.
    За рішенням суду обвинуваченим внесено заставу у сумі 35 тис. гривень. Його звільнено з органів внутрішніх справ.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2265