Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2015

Прокуратура позбавила ділянки орендаря, який хотів незаконно отримати 800 га землі на території всієї Хмельниччини

    Хмельницьким окружним адміністративним судом повністю задоволено позовні вимоги Старокостянтинівського міжрайонного прокурора та скасовано накази Головного управління Держземагентства в області, якими надано дозвіл на розробку документації із землеустрою щодо відведення більше 43 га землі на території однієї із сільрад району.
    Зазначену земельну ділянку вартістю 1,3 мільйона гривень майбутній орендар отримував за документацією для ведення фермерського господарства. Насправді ж, як повідомив міжрайпрокурор Олексій Олійник, цей громадянин не обґрунтував доцільність розмірів землі, не надав підтвердження наявності в нього техніки, необхідної для обробітку такої площі.
    Він не мав наміру самостійно займатися фермерським господарством, бо впродовж двох років з часу одержання дозволу на розробку земельної документації не вчинив жодних дій зі створення ФГ. Крім того, намагався незаконно отримати в оренду земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею понад 800 га на території ще шести районів Хмельницької області. Це підтверджується рішеннями судів про скасування аналогічних наказів за позовами прокурорів.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2211