Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2015

На Хмельниччині судитимуть місцевого мешканця, який торгував спецзасобами негласного отримання інформації (ФОТО)

    Прокуратурою Хмельницької області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 31-річного хмельничанина, котрий контрабандним шляхом налагодив незаконне розповсюдження спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.
    Досудовим розслідуванням, яке здійснював слідчий відділ УСБУ в області, встановлено, що обвинувачений протягом жовтня 2014 року – березня 2015 року, переміщував на територію України через кордон з приховуванням від митного контролю та через поштові відділення у м.Хмельницький спецзасоби, попередньо придбані у мережі Інтернет та в невстановлених осіб у Китайській Народній Республіці. Надалі розміщував у Інтернет-магазинах інформацію про продаж цих засобів для прихованого відеоспостереження, закамуфльованих під брелоки, канцелярські ручки, запальнички тощо, та збував замовникам.
    Під час чергового продажу СТЗ був викритий співробітниками СБУ. Експертиза Українського Науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ підтвердила належність вилучених предметів до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.
    Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.1 ст.201 (контрабанда) та ч.2 ст.359 (незаконне придбання, збут та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, вчинені повторно)  КК України скеровано до суду. Вчинення зазначених злочинів карається  позбавленням волі на строк до 7 років.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2554