Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2015

За послідовної позиції прокуратури Хмельницького прийнято остаточне рішення у справі щодо незаконного спорудження павільйону на зупинці «Оазис» (ФОТО)

    Постановою Вищого господарського суду України залишено в силі рішення господарського суду Хмельницької області, яким задоволено позов прокуратури міста Хмельницького в інтересах держави в особі міської ради щодо визнання недійсним договору про встановлення особистого строкового сервітуту для розміщення тимчасової споруди.
    За інформацією прокурора міста Олександра Базана, ще наприкінці 2012 року між управлінням торгівлі виконкому міськради та фізичною особою-підприємцем укладено договір про встановлення особистого строкового сервітуту для розміщення павільйону під магазин для торгівлі продовольчими товарами площею 30 кв. метрів на земельній ділянці біля транспортної  зупинки «Оазис».
    Як з’ясувалось, цей договір було укладено з порушенням законодавства, оскільки за вказаною угодою сторонами приховано фактично відносини оренди земельної ділянки комунальної власності, на якій уже встановлено металевий каркас для магазину. Укладення таких відносин вимагає відповідного рішення власника землі – міської ради та проведення аукціону, яких не було.
    Зазначені порушення слугували підставою для прокурорського втручання та оскарження договору особистого строкового сервітуту.
    Наразі за рішенням суду касаційної інстанції за позовними вимогами прокуратури фізична особа-підприємець зобов’язана звільнити 0,003 га землі, на якій планувалось незаконне розміщення торгівельного павільйону.
 
Довідково: відповідно до ст.401 Цивільного кодексу України право користування чужим майном (сервітут) може бути встановлене щодо земельної ділянки, інших природних ресурсів (земельний сервітут) або іншого нерухомого майна для задоволення потреб інших осіб, які не можуть бути задоволені іншим способом.
 
                                                                                                  Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2052