Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2015

На Хмельниччини до 10 років позбавлення волі засуджено стрілка-розвідника «ДНР»

    Прокуратурою Хмельницької області підтримано державне обвинувачення у судовому розгляді кримінального провадження стосовно жителя м.Шепетівка за ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації чи терористичній групі) КК України, яке розслідувалось слідчим відділом УСБУ в області.
    Доведено, що 38-річний мешканець Хмельниччини, будучи неодноразово судимим за вчинення насильницьких злочинів, у червні 2014 року вступив до незаконного терористичного формування «ДНР» через його представника у мережі Інтернет. Від бойовиків отримав посвідчення члена «ДНР», зброю, військову форму та умовний позивний «Фіма». Пройшов спецпідготовку зі здійснення розвідувальної і диверсійної діяльності, брав активну участь як стрілок-розвідник у бойових діях проти сил АТО на території Донецької області.
    Після лікування від поранення бойовик приїхав на Хмельниччину, постійно підтримував телефонні зв’язки з терористами та мав намір повернутися в Донецьку область для продовження участі в бойових діях у складі «ДНР».
    21 травня вироком Шепетівського міжрайонного суду за вчинення вказаного злочину йому призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 10 років.
 
                                              Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2638