Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2015

На Хмельниччині посадовці державної компанії у змові з фермерами завдали бюджету збитків на 16 млн грн

    Прокуратура Хмельницької області, за заявою публічного акціонерного товариства, вступила у розгляд цивільної справи за позовом цього державного підприємства до фермерського господарства зі Славутського району.
    Задовольняючи позовні вимоги, господарський суд області прийняв рішення про стягнення з вказаного ФГ на користь ПАТ понад 26 мільйонів гривень, з яких майже 16 мільйонів гривень – борг за договором поставки зерна майбутнього врожаю, решта – штрафні санкції.
    Водночас, у ході виконання представницьких повноважень прокуратурою області виявлено кримінальне правопорушення. Зокрема встановлено, що посадовці позивача - ПАТ, діючи за попередньою змовою із відповідачем - фермерським господарством, без належних документів про земельні ділянки та урожайність, достовірно знаючи про фінансову неблагонадійність цього господарства, у травні 2014 року уклали договір поставки зерна майбутнього урожаю.
    Згідно з вказаним договором, фермерське господарство зобов’язується поставити покупцеві - публічному акціонерному товариству, зерно кукурудзи у кількості близько 16 тисяч тонн, за що посадовці держпідприємства перерахували на рахунок ФГ попередню оплату в сумі майже 16 мільйонів гривень.
    Однак, договірні зобов’язання в передбачений строк  не  виконані. У результаті таких протиправних дій державі завдано збитків на зазначену суму.
    За вказаним фактом прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що   спричинило тяжкі наслідки)  КК України. Триває досудове розслідування.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1953