Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2015

Депутат сільради приховала рішення суду, аби не віддавати борги

    Секретаря однієї з сільських рад Старокостянтинівщини обвинувачено в умисному перешкоджанні виконанню рішення та постанови суду, що набрали законної сили, а також в умисному заволодінні та приховуванні офіційного документа шляхом зловживання своїм службовим становищем. Про це повідомив міжрайонний прокурор Олексій Олійник.
    Досудовим розслідуванням, яке здійснював райвідділ міліції, встановлено, що за позовом Старокостянтинівського міжрайонного прокурора в інтересах Хмельницького обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі судом прийнято рішення про стягнення з обвинуваченої кредитної заборгованості на суму майже 30 тис. гривень.
    На виконання цього рішення до сільради, де вона працює секретарем і є депутатом, надійшла постанова державного виконавця про звернення стягнення на її доходи як боржника. Надалі чиновниця умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою невиконання судового рішення і невиплати заборгованості, не передала цю постанову сільському голові, а приховала її.
    Кримінальне провадження з обвинувальним актом за ч.2 ст.382 та ч.1 ст.357 КК України стосовно службової особи сільської ради направлено до суду для розгляду по суті. Їй обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2469