Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2015

За фактом забруднення річки Південний Буг та загибелі водних ресурсів розпочато кримінальне провадження

    Прокуратурою Хмельницької області, з метою з’ясування наявності підстав для представництва інтересів держави та захисту прав громадян,  вивчено матеріали органів контролю та виконавчої влади регіону щодо забруднення поверхневих вод річки Південний Буг.
    Встановлено, що результати лабораторних та інших досліджень засвідчили наявність значного забруднення вод річки у межах міста Хмельницького шкідливими речовинами, які перевищують гранично допустимі нормативи і мають імовірне походження від виробництва та комунальних стоків. Це призвело до значного погіршення стану водойми і загибелі риби й інших водних біоресурсів орієнтовно у кількості 1300 екземплярів.
    За дорученням прокуратури області на підставі даних матеріалів до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.242 (порушення правил охорони вод) КК України. Досудове розслідування кримінального провадження здійснює міський відділ міліції під процесуальним керівництвом прокуратури міста Хмельницького.
    У ході слідства з метою встановлення обставин правопорушення та винних осіб будуть призначені перевірки за участі органів контролю та відповідні експертизи.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2460