Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2015

На Ярмолинеччині через службову недбалість держвиконавців продано пам’ятку культурної спадщини

    Прокуратурою Хмельницької області виявлено протиправну реалізацію будівлі паперової фабрики кінця ХІХ століття у Ярмолинецькому районі, яка входить до переліку пам’яток культурної спадщини України, що не підлягають приватизації.
    Встановлено, що посадові особи  районного відділу державної виконавчої служби, за виконавчим провадженням про стягнення  коштів із сільгосппідприємства, на балансі якого утримувалась зазначена папірня, звернули стягнення на будівлю пам’ятки культури національного значення і передали її на реалізацію. Надалі історично значимі каміння та цеглу розібраної папірні продано на аукціоні громадянину за 68 тисяч гривень.   Унаслідок такої службової недбалості посадовців ДВС державі завдано тяжких наслідків, що полягають у пошкодженні і незаконному відчуженні майна, яке перебуває під особливою охороною держави.
    За вказаним фактом прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст. 367 КК України – неналежне виконання службовою особою своїх обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки. Триває слідство.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2723