Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2015

На Хмельниччині засуджено колишнього керівника держпідприємства, який завдав державі збитків на 1,2 млн гривень

    Городоцьким районним судом завершено розгляд кримінального провадження відносно колишнього виконувача обов’язків директора державного підприємства, розслідуваного слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів в області за процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області.
    Державним обвинувачем у суді доведено, що колишній керівник держпідприємства, яке спеціалізується на видобуванні та переробці корисних копалин, неодноразово підробляв первинні бухгалтерські документи та проводив по обліках підприємства безтоварні операції.
    У такий злочинний спосіб завдав державі збитків на суму майже 1,2 мільйона гривень: умисно ухилився від сплати близько 600 тисяч гривень податків та вчинив розтрату бюджетних коштів на таку ж суму.
    Вироком суду його визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.1 ст.212, ч.1 ст.366 КК України.  Засудженому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням на 3 роки права обіймати адміністративні посади.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2331