Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2015

У Славутському районі незаконно приватизували землі держлісгоспу

    Славутський міжрайонний прокурор Юрій Вятровський повідомив про виявлений факт протиправної приватизації громадянином 2 гектарів земель лісогосподарського призначення, які перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Славутське лісове господарство».
    Встановлено, що місцевий житель, на підставі незаконних наказів Головного управління Держземагентства в області, привласнив зазначену земельну ділянку як землі сільськогосподарського призначення в межах норм безоплатної приватизації для ведення особистого селянського господарства. Надалі, продав цю ділянку іншому громадянинові.
    З метою повернення землі законному лісокористувачеві - державному підприємству, міжрайпрокуратурою до суду пред’явлено позов до Головного управління Держземагентства в області та двох громадян про скасування незаконних наказів і державної реєстрації речового права на землю, а також визнання недійсним договору її купівлі-продажу. Для забезпечення позову прокуратура звернулася до суду з вимогою заборонити відчуження спірної земельної ділянки.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2551