Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2015

На Хмельниччині до довічного позбавлення волі засуджено убивць керівника підприємства зі Славути та її чоловіка

    Славутським міськрайонним судом винесено вирок у резонансному кримінальному провадженні відносно батька та сина, котрих визнано винними в умисному вбивстві подружжя, розбої та незаконному заволодінні транспортним засобом  ( ч.2 ст. 115,  ч.4 ст.187,  ч.3 ст.289 КК України).
    Нагадаємо,  у лютому 2014 року за невідомих обставин зі свого будинку в м.Славута зникли керівник приватного підприємства та її чоловік.  За заявою доньки потерпілих про їх тривалу відсутність Славутським РВ було розпочато кримінальне провадження за фактом умисного вбивства. У ході слідства встановлено, що одночасно з батьками із будинку подружжя зникли цінні речі та автомобіль Nissan. Правоохоронці перевіряли різні версії вчинення цього кримінального правопорушення, які не підтвердились, у тому числі й інсценування вбивства.
    Завдяки оперативним заходам, чітко скоординованим процесуальними прокурорами у взаємодії з працівниками райвідділу міліції, вдалося встановити місце знаходження зниклого автомобіля, який декілька разів перепродувався жителям різних областей. Негласними слідчими (розшуковими) діями встановлено місця фіксації мобільного телефону потерпілої – Славута, Одеса, АР Крим. Як з’ясувалось, цим телефоном користувався славутчанин, котрий проходив службу на військовому судні. Під час повернення додому його затримали правоохоронці. Таким чином встановлено причетних до вбивства осіб – сина й батька, котрі з метою помсти за фінансові борги проникли до помешкання потерпілих, убили їх, пограбували, а щоби замести сліди злочину - трупи вивезли на звалище на викраденому в господарів авто.
    Як повідомив Славутський міжрайонний прокурор Юрій Вятровський, державним обвинувачем на підставі беззаперечних доказів у суді доведено вину обох обвинувачених у вчиненні вказаних злочинів. Їх засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2646