Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2015

Прокуратура Нетішина стала на захист трьох дітей, котрих батьки позбавили права на житло

    Прокуратура міста Нетішина відреагувала засобами представницького характеру на порушення житлових прав трьох неповнолітніх дівчаток, одна з яких – інвалід.
    Встановлено, що батьки разом із цими дітьми на підставі ордеру проживали у двох кімнатах малосімейного гуртожитку. Надалі, з метою  приватизації вказаного житла одноосібно, без дозволу органу опіки і піклування, батьки зняли дітей з реєстрації за місцем проживання. Натомість, за фіктивним договором найму житла, дітей було зареєстровано у квартирі родичів батька, хоча дівчатка фактично продовжували мешкати в гуртожитку.
    Одразу ж після цього батько оформив за собою право власності на зазначені кімнати, оціночна вартість яких становить понад 300 тисяч гривень, та розлучився з дружиною.
    Таким чином,  внаслідок неправомірних дій подружжя неповнолітніх позбавлено участі в приватизації житла, що призвело до порушення їх законних прав.
    Як повідомив прокурор міста Ігор Глушко, з метою захисту інтересів дітей прокуратурою Нетішина пред’явлено до суду позов про визнання недійсним договору найму жилого приміщення, скасування рішення щодо передачі у власність житла,  визнання незаконним свідоцтва про право власності на житло, а також про визнання права за дітьми на проживання і приватизацію житла.
    Крім того, для забезпечення позову, за заявою прокуратури міста судом накладено арешт на приватизоване майно із забороною його відчуження.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1817