Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2015

За одержання неправомірної вигоди судитимуть працівників пенітенціарної служби і ДАІ Хмельниччини

    Прокуратурою Хмельницької області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох колишніх працівників міжрайвідділу кримінально-виконавчої інспекції (КВІ) управління Державної пенітенціарної служби та інспектора відділення Державтоінспекції з обслуговування Теофіпольського району.
    Встановлено, що правоохоронці, за попередньою змовою між собою, одержали неправомірну вигоду від жительки смт Теофіполь, засудженої за шахрайство до 200 годин громадських робіт. За 5000 гривень працівники КВІ пообіцяли їй виготовити документи про нібито відбуття нею призначеного покарання. Ще тисячу гривень «подяки» вона передала знайомому інспектору ДАІ як пособнику.
    Службовцям кримінально-виконавчої інспекції інкримінується одержання неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст. 368 КК України), співробітнику Державтоінспекції – сприяння в одержанні службовими особами неправомірної вигоди та одержання такої вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч.5 ст.27 ч.3 ст. 368, ч. 2 ст.369-2 КК України).
    Під час слідства усіх трьох обвинувачених звільнено з посад. Їм обрано запобіжний захід – домашній арешт.
 
    Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 
 

кількість переглядів: 2433