Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2015

Більше половини корупційних злочинів стосується одержання неправомірної вигоди, - О.Синишин

    Правоохоронні органи Хмельниччини у минулому році посилили роботу з викриття корупційних правопорушень. За їх вчинення до кримінальної та адміністративної відповідальності притягнуто понад 120 посадовців. Про це повідомив громадськість прокурор області Олег Синишин.
    Він констатував, що органами прокуратури, слідчими підрозділами УМВСУ в області та Головного управління Державної фіскальної служби в області розслідувано та скеровано до суду обвинувальні акти у 37  кримінальних провадженнях цієї категорії.  Ще шістьом особам повідомлено про підозру.
    «Більше половини встановлених корупційних злочинів – за фактами одержання неправомірної вигоди. Суми хабарів коливаються від 1600 гривень до 12 тисяч доларів США», - зазначив Олег Синишин.
    Розслідувано низку актуальних корупційних проваджень у бюджетній і транспортній сферах, освіти та охорони здоров’я, про земельні правовідносини. Зокрема, щодо 8 працівників міліції, колишнього голови обласної ради та 6 сільських голів, керівників підрозділів Державної виконавчої служби, Державної міграційної служби, Укртрансінспекції, директора Кам’янець-Подільського медичного училища.
    Від корупційних злочинів державні інтереси зазнали шкоди на понад 1 мільйон гривень. З них більше 400 тисяч гривень відшкодовано, на решту суми  прокурорами пред’явлено позови.
    Прокурор області відзначив активну діяльність правоохоронців з протидії корупції адміністративно-правовими засобами, якими складено і направлено до суду 107 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення. За результатами їх судового розгляду до відповідальності уже притягнуто 92 корупціонери: депутати місцевих рад, посадовці органів місцевого самоврядування та публічного права, правоохоронці, державні службовці.
    Резюмуючи результати антикорупційної роботи, Олег Синишин наголосив на необхідності посилення протидії корупції у бюджетній сфері, в банківській системі, при здійсненні державних закупівель, а також викриття корупціонерів серед держслужбовців вищих категорій та в складі організованих злочинних груп.
    
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2515