Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2014

На Хмельниччині засуджено шукача залишків ракетної частини, який знищив заповідне урочище

    Прокуратурою Ярмолинецького району підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо місцевого жителя,  якого вироком районного суду визнано винним в умисному знищенні та пошкодженні об’єкта природно-заповідного фонду (ч.1 ст.252 КК України).
    Досудовим розслідуванням, яке здійснював райвідділ міліції, встановлено, що цей громадянин за допомогою орендованої техніки та найнятих осіб, котрі не знали про його злочинні наміри, добував металеві залишки шахти колишньої ракетної частини, щоби здати їх на металобрухт. Для цього розкопав більше гектара землі заповідного лісового урочища «Березина», яке належить на праві постійного користування державному підприємству «Ярмолинецьке лісове господарство».
    Самовільно зайнявши земельну ділянку, він незаконно зняв ґрунтовий покрив, знищив більше сотні дерев різних порід. Унаслідок таких протиправних дій завдав навколишньому природному середовищу шкоду на суму понад 110 тисяч гривень.
    Наразі прокуратурою району вживаються заходи представницького характеру зі стягнення зазначеної шкоди із засудженого в інтересах держави.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2700