Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2017

Підсумки роботи органів прокуратури із забезпечення доступу до публічної інформації

На виконання вимог законодавства органами прокуратури вживалися усі необхідні заходи, спрямовані на забезпечення права кожного на інформацію.
 

Спостерігається стала тенденція до зростання кількості запитів на інформацію, що надходять до прокуратури області.
 

Якщо у 2015 році надійшло 43 запити на інформацію, то у 2016 - 74, що на 72% більше.
 

Апаратом прокуратури області розглянуто 59 (80% від отриманих) та 6 - відповідно до ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» надіслано для розгляду належним розпорядникам інформації.
 

Із загальної кількості розглянутих запитів на 50 (67% від розглянутих) надано інформацію, та на 16 запитів (21%) надано роз'яснення.
Лише на 8 запитів (10%) відмовлено у наданні інформації у зв'язку з віднесенням її до категорії з обмеженим доступом та з інших підстав, визначених Законом України «Про доступ до публічної інформації».
 

Усі запити розглянуто в межах визначеного Законом  строку.
 

Найбільше  запитів на інформацію надійшло від громадян - 43. Засобами масової інформації скеровано 18 запитів, громадськими організаціями та об’єднаннями - 15. На особистому прийому запитувачами подано 13 запитів.
 

Змінюється не тільки кількісний, але і якісний склад інформаційних запитів. Зокрема, збільшилась кількість розглянутих органами прокуратури області запитів з кадрових питань та з питань досудового розслідування.
 

Це пов’язано з підвищеним інтересом громадськості до результатів проведення реформування органів прокуратури України, розслідування прокуратурою резонансних кримінальних проваджень. 
 

Крім того, з питань організаційно-розпорядчої діяльності прокуратурою області розглянуто 3 запити, з питань представництва інтересів громадян і держави у суді надійшло 6 запитів, а підтримання державного обвинувачення у суді - 1. З інших питань розглянуто 19 запитів.
 

Постійне зростання кількості запитів на отримання публічної інформації свідчить про системний інтерес суспільства до діяльності органів прокуратури, які у поточному році докладуть усіх зусиль для того, щоб забезпечити конституційне право кожної особи на інформацію.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1571