Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2014

Робота органів прокуратури Хмельницької області з виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації" у першому півріччі 2014 року

    У першому півріччі 2014 року  органами прокуратури області розглянуто 27 запитів на отримання інформації, що утричі більше  ніж за аналогічний період минулого року. Аппаратом прокуратури області розглянуто  16 запитів, міжміськрайпрокуратурами - 11.
    Загалом органами прокуратури області надано інформацію на 21 запит, відмовлено у наданні інформації на 3 запити, за 3-ма  надані роз’яснення.
    Належним розпорядникам інформації направлено 6 запитів, з яких 3 – підпорядкованим прокурорам.
    Із зазначеної кількості надійшло запитів від: громадян – 12, засобів масової інформації – 5, громадських організацій – 7, інших юридичних осіб – 3.
    Найбільше запитів розглянуто з питань досудового розслідування – 7;  організаційно-розпорядчої діяльності – 2; правозахисної діяльності - 3, представництва інтересів громадян і держави у суді – 3.
    Окрім виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» органами прокуратури, як розпорядником публічної інформації, проводяться перевірки додержання його вимог  іншими суб’єктами відносин у сфері доступу до публічної інформації.
    За результатами цих перевірок у зв'язку з порушенням зазначеного Закону до адміністративої відповідальності притягнуто посадову особу.
 
Старший прокурор прокуратури області                                                                                        
з питань забезпечення доступу
до публічної інформації

кількість переглядів: 1395